Wanneer remvloeistof vervangen

Wanneer remvloeistof vervangenDe remmen zijn wellicht het belangrijkste onderdeel als het gaat om uw veiligheid. Goed functionerende remmen zorgen ervoor dat u op tijd stil staat.

Remvloeistof zorgt ervoor dat de remmen gaan werken als u het rempedaal induwt. Verouderde vloeistof kan het remvermogen negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om te weten wanneer de remvloeistof vervangen moet worden.

Peil

Belangrijk is dat het peil van de remvloeistof nog voldoende is. Dit kunt u zelf controleren, onder de motorkap in het witte doorzichtige reservoir. Als het peil te laag is, dient u het bij te vullen.

Vervangen

Maar wanneer de remvloeistof vervangen? Volg hierbij de instructies van uw fabrikant. In de meeste gevallen zal vervanging één keer in de één a twee jaar zijn. Dit komt omdat de vloeistof water aantrekt.

Het vervangen van de vloeistof is niet moeilijk, maar bij twijfel kunt u dit altijd door uw garage laten doen. Wanneer de remvloeistof vervangen als u DOT 5 remvloeistof gebruikt? Dit zal een stuk minder vaak zijn.

Omdat de vloeistof op siliconebasis is, trekt deze geen vocht aan en is vervanging minder vaak nodig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.