Remvloeistof vervangen scooter

Natuurlijk kan je naar een dealer gaan om de remvloeistof voor je scooter te vervangen, maar als je een beetje handig bent kan je dit gewoon zelf doen. Dit bespaart je geld en leert je weer een beetje over hoe je scooter in elkaar zit.

Waarom

Misschien controleer je het peil van je remvloeistof en denk je dat dat voldoende is. Maar remvloeistof wordt na verloop van tijd dikker en gaat daardoor moeilijker door de remleidingen. Hierdoor gaat je scooter steeds minder goed remmen.

Remvloeistof vervangen scooterDe techniek

Als het tijd is om de remvloeistof te vervangen van je scooter koop dan remvloeistof van een goede kwaliteit. Bezuinig niet op je veiligheid. Het kan nooit zo zijn dat je je remvloeistof van je scooter bij moet vullen, want het is een gesloten circuit.

Is je peil wel gezakt? Dan heb je ergens een lek.

Om te beginnen draai je de nippel bij je remblok los. Houd de rem ingedrukt tot de vloeistof er uit is. Hierna kan je de remvloeistof vervangen in je scooter. Zorg er voor dat je het remsysteem weer ontlucht voordat je gaat rijden.

Elektrische scooters

Let op, ook bij sommige elektrische scooters heb je soms de nood om remvloeistof op te volgen. Meer daarover kan je op deze informatieve website vinden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.