Remvloeistof vervangen motor

Wil je geld besparen en daarom zelf de remvloeistof vervangen van je motor? Dat kan! Begin met het afdekken van je lak met oude doeken, remvoeistof kan de lak namelijk beschadigen.

De oude remvloeistof uit je motor halen

Remvloeistof vervangen motorHaal bij de drogist twee injectiespuiten met kathetertip van 100ml. Op eentje schrijf je of plak je een papiertje met “oud” zodat ze niet door elkaar raken. Met een slangetje van zo’n 50 cm en de spuit met “oud” zuig je de oude remvloeistof uit het reservoir en spuit je het in een glazen potje. Er zal nog veel remvloeistof in de leidingen en remklauw zitten, deze moet je eruit “duwen” met de nieuwe remvloeistof.

Dit doe je het beste van onderaf, om te voorkomen dat er al te veel lucht in komt. Doe dit met de schone injectiespuit. Zet een sleuteltje op de ontluchtingsnippel, schuif je slangetje over de ontluchtingsnippel heen en draai deze een klein beetje open.

De nieuwe remvloeistof erin doen

Hou je injectiespuit omhoog zodat er geen lucht de leidingen inschiet maar eerder in de spuit naar boven komt. Doe doeken om het reservoir voor het geval de oude remvloeistof er buiten komt.

Elke keer als er een beetje oude vloeistof boven komt in het reservoir kun je deze verwijderen met de “oud” spuit.  Om echt alle lucht eruit te halen blijf je in de remhendel knijpen tot alle, zelfs de aller kleinste, luchtbelletjes zijn verdwenen.

Tijdens het remvloeistof vervangen van je motor is het belangrijk alle lucht uit de leidingen te halen aangezien lucht er voor kan zorgen dat de remmen niet goed werken en dat is dus erg gevaarlijk. Dit kan trouwens ook een punt van discussie zijn met je verzekeraar moest er iets mee fout lopen, en één van de mogelijke redenen om niet door de technische keuring te geraken met je motor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.