Kosten om remvloeistoef te vervangen

Remvloeistof zorgt ervoor dat uw remmen werken, op het moment dat u het rempedaal induwt. Remvloeistof moet normaliter één keer per jaar tot één keer per twee jaar worden vervangen. Wat zijn voor remvloeistof vervangen de kosten?

RemvloeistofZelf doen

Indien u zelf de remvloeistof vervangt, zijn de enige kosten die u maakt de kosten voor de vloeistof. De kosten zijn afhankelijk van het type vloeistof en merkt.

Aan te bevelen is om de vloeistof door het zelfde type te vervangen. De kosten hiervoor bedragen tien tot twintig euro. Zeker als je al een oudere wagen hebt met een lagere dagwaarde (meer info daarover hier) kan het zeker de moeite zijn om dit zelf te doen om wat te besparen.

Laten doen

Als u zelf niet de tijd wilt nemen, of de handigheid heeft, om de vloeistof te vervangen, kan een garage dit voor u doen. Naast de kosten voor de vloeistof, komt er arbeidsloon bij. Reken op ongeveer een half uur. De vloeistof kost gemiddeld 15 euro, een half uur arbeid is gemiddeld rond de dertig euro.

Totaal zou dit vijfenveertig euro zijn om de remvloeistof te vervangen aan kosten. Het kan echter per merk en type auto verschillen, bedenk dat hier slechts gemiddelden zijn genoemd. De remvloeistof vervangen kan soms meer kosten. Vaak wordt het vervangen ook gedaan als onderdeel van een grote beurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.